maandag 24 december 2012

Recept: Kip kerrie, mild

Zoals beloofd: het recept voor kip kerrie, de milde variant. Want ik heb ook een pittige variant: dat is hetzelfde recept als hieronder, maar dan met één of twee spaanse pepertjes en sambal naar behoefte erdoor.
Eigenlijk is het een heel makkelijk recept en ideaal voor 2e kerstdag. Snel klaar, makkelijk en licht verteerbaar. Dat is wel zo prettig, in deze zwaar calorische hoogtijdagen. Je hoeft er ook geen uren voor in de keuken te staan. En wat over is, vries je heel makkelijk in. Wil je het weer een keer eten: laten ontdooien, warm maken in de magnetron, rijst erbij koken en klaar.

Het recept, voor 4 personen:

Ingrediënten:
  • kerriepoeder (het lekkerst is de Hindostaanse massala);
  • 2 rode paprika's;
  • 2 groene paprika's;
  • zakje chinese of thaise wokgroenten;
  • taugé;
  • bakje champignons;
  • ca. 1 pond kipfilet;
  • 2 blokjes kipbouillon;
  • 500 ml water;
  • maizena;
  • zout;
  • 3 eetlepels gemalen kokos;
  • (olijf)olie;
  • blokjes ananas, ca. 350 gr.
  • rijst: snelkook, witte of surinaamse.
     
Hulpmiddelen: Wok, mes, snijplank, schaaltjes.


Voorbereiding:
  • Breng een pan met ruim water aan de kook, voor de rijst;
  • Snij de kipfilet in mooie stukjes/plakjes;
  • Bestrooi de kip met een beetje zout, 2 tl kerrie poeder, 2 tl maizena en 2-3 eetlepels (olijf)olie;
  • Meng het geheel in een schaaltje en zet dit in de koelkast om te laten marineren;
  • Verwarm 500 ml water in een pannetje met de blokjes kippenbouillon; doorroeren en warm houden, niet koken;
  • Snij de paprika's in dunne ringen;
  • Snij de champignons na schoonmaken in schijfjes;

Bereidingswijze:
  1. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking, hoeveelheid naar eigen behoefte en inzicht;
  2. Doe een klein beetje olie in de wok en bak de kip gaar;
  3. Voeg de wokgroenten, de paprikareepjes en de champinons toe en bak het samen met de kipfilet; 
  4. Neem de kippenbouillon en voeg al roerend 4 tl kerriepoeder en 4/5 tl maizena toe, goed doorroeren tot er een licht gebonden sausje onststaat;
  5. Doe het mengsel erbij in de wok; 
  6. Voeg de blokjes ananas toe en warm het geheel goed door;
  7. Roer de kokos er doorheen en eventueel nog wat kerriepoeder;
  8. Wanneer het geheel te dun is, bindt het dan eventueel met wat maizena.
De kip-kerrie is nu klaar.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen